Στον παραδοσιακό οικισμό του Λεωνιδίου, έναν τόπο φωλιασμένο ανάμεσα σε κόκκινους βράχους κάτω από τη σκιά του επιβλητικού Πάρνωνα, η αλμύρα της θάλασσας εναρμονίζεται ιδανικά με την άγρια φύση του βουνού, προσφέροντας στην αρκαδική κωμόπολη έναν μοναδικό προορισμό στους επισκέπτες της αλλά και την ηρεμία και σιγουριά των κατοίκων του Λεωνιδίου, που ζουν στον κατά τον Παυσανία «Κήπο του Διονύσου»!

Μέσα σ’ ένα τέτοιο φυσικό τοπίο, θα θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, με την καλαισθησία και την αρχοντιά τους. Θα περπατήσετε στα σοκάκια για να σας πλημμυρίσουν οι ευωδιές των γιασεμιών, που ξεπροβάλλουν στις ξύλινες αυλόπορτες! Θα εντυπωσιαστείτε με τον πλούσιο κάμπο του Λεωνιδίου, άφθονο σε οπωροκηπευτικά, πορτοκαλεώνες και ελαιώνες. Θα αναζητήσετε το θαλασσινό αεράκι και τα καταγάλανα νερά του Μυρτώου πελάγους. Θα παραξενευτείτε με το άκουσμα της τσακώνικης διαλέκτου και θα αναζητήσετε σημεία για να δοκιμάσετε παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και απολαυστικό καφέ!

Στο πιο κεντρικό σημείο του Λεωνιδίου, εκεί που η θέα του Κοκκινόβραχου είναι μοναδική, θα βρείτε το Δίπορτο καφέ για να απολαύσετε και τις τέσσερις εποχές του χρόνου από ανθρώπους φιλικούς στιγμές χαλάρωσης, συζήτησης και ξεγνοιασιάς!